Scholenopdekaart

Lauwers College locatie Kollum

Lauwers College locatie Kollum

Over deze school

Denominatie: Protestants-christelijk

Lauwers College locatie Kollum

Gepersonaliseerd Onderwijs

Bij ons op school krijg je precies aangeboden wat je nodig hebt. Bij elk vak werk je op jouw eigen niveau. Je coach en andere docenten houden goed in de gaten hoe je het doet. Als zij denken dat je een hoger niveau aankunt, mag je dat proberen. En heb je juist wat moeite met bepaalde leerstof? Dan helpen we je daar extra bij. Iedere week heb je een gesprek met je coach. Je bespreekt samen hoe het gaat op school, zowel in de lessen als daarbuiten. Natuurlijk betrekken we ook je ouders daarbij. We nodigen hen een paar keer per jaar uit om samen met jou en je coach te praten over hoe het met jou gaat op school zo kunn ook zij jouw leerproces goed blijven volgen. 

Leren in de praktijk
Als je binnenkomt terwijl de lessen net uitgaan, merk je het direct: dit is een gezellige school. Veel leerlingen tegelijk in de gang is best een boel kabaal, maar dat geeft niet. In de les is het weer rustig. Onze lokalen zijn lekker ruim en licht, al is het schoolgebouw al heel wat jaren oud. Ze zijn ingericht op veel doe-dingen en op leren in de praktijk. Vanaf schooljaar 2019-2020 zijn we verhuisd naar een prachtig nieuw schoolgebouw. Campus Kollum is het nieuwe centrum voor cultuur en educatie. Daarin 'wonen we samen' met de bibliotheek, gemeenschapscentrum De Colle én met Piter Jelles !mpulse Kollum. We blijven gewoon twee scholen hoor: wij de christelijke school voor mavo en vmbo en !mpulse Kollum de openbare school voor mavo, havo en vwo. 

Alle vmbo-richtingen
Bij ons kun je alle vmbo-richtingen volgen. Waar het ons om gaat, is dat jij het beste uit jezelf kunt halen. We hebben bijvoorbeeld de ‘Switch’ voor als je het even niet redt in de klas. Dan ga je naar iemand die naar je luistert en die je helpt met het schoolwerk. Voor ons is school trouwens veel meer dan leren alleen, dus we doen ook veel leuke dingen samen buiten de lessen of zelfs buiten de school.

Vanaf klas drie kun je kiezen uit de volgende beroepsgerichte opleidingen:

·         Bouwen, Wonen en Interieur;

·         Produceren, Installeren en Energie;

·         Zorg en Welzijn;

·         Sport, Dienstverlening en Product.

Contactgegevens

Johannes Bogermanstraat 25
9291HA Kollum

Telefoon:
0511452900
Website:
www.lauwerscollege.nl
E-mailadres:
kollum@lauwerscollege.nl

Volg deze school

Bestuursgegevens

Stichting Lauwers College

Aantal scholen:
3
Aantal leerlingen:
1451
Website:
www.lauwerscollege.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vmbo-basis vmbo-kader vmbo-(g) theoretisch

Bovenbouw

vmbo-basis vmbo-kader vmbo-(g) theoretisch


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.lauwerscollege.nl voor meer informatie.


Foto-impressie