Scholenopdekaart

Gymnasium Bernrode

Gymnasium Bernrode

Over deze school

Denominatie: Rooms-Katholiek

Gymnasium Bernrode wil voor alle potentiƫle gymnasiumleerlingen in de regio een goede en uitdagende gymnasiumopleiding bieden.Kennisverwerving in samenhang met vaardigheden en algemene vorming zijn de uitgangspunten. Er zijn mogelijkheden voor verdieping, verbreding en versterking en individuele leertrajecten op meerdere vakgebieden.

Door onze brede opleiding helpen we onze leerlingen kritische en zelfstandige wereldburgers te worden met een open blik naar andere tijden en culturen.

We vinden het belangrijk veelzijdige leerlingen af te leveren die zich met hoofd, hart en lichaam kunnen redden in een ingewikkelde en veeleisende maatschappij. De klassieke talen en cultuur, kunst en cultuur in het algemeen, oriƫntatie op de maatschappij, internationalisering en een praktische invulling van het katholieke gedachtegoed vormen een rode draad in de hele opleiding. Op grond van de verworven competenties kunnen onze leerlingen hun vervolgopleiding goed aan en kunnen ze zich waarmaken in de vaak verantwoordelijke posities die hun in de toekomst gegeven worden.

We hechten aan onderwijs met moderne leermiddelen in een plezierig en open klimaat dat de basis legt voor een leven lang leren.

Contactgegevens

Abdijstraat 36
5473AG Heeswijk-Dinther
0413291342

Bestuursgegevens

Onderwijsstichting Zelfstandige Gymnasia
Aantal scholen: 6
Aantal leerlingen: 4651

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vwo

Bovenbouw

vwo


Bezoek deze school

zondag 28 januari 2018 vanaf 11:00

Open Dag
Meer informatie