Scholenopdekaart

St Josephschool

St Josephschool

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Rooms-katholiek

Welkom op de site van de RK St. Josephschool

De RK St. Josephschool is een rooms-katholieke basisschool waar alle kinderen welkom zijn, ongeacht nationaliteit of gezindte. We geven kwalitatief goed onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 4 -12 jaar. We willen dat de kinderen op onze school positief en respectvol omgaan met het feit dat mensen verschillend zijn, ook in hun gevoelens en voorkeuren. 

De RK St. Josephschool zet zich constant in om kwalitatief goed onderwijs te geven. Daarbij staat het bereiken van aansprekende resultaten voorop; we zijn ambitieus en hebben hoge verwachtingen van kinderen. De nadruk bij ons lesgeven ligt op de kernvakken (taal, lezen en rekenen). De St. Josephschool is de enige rooms-katholieke school in de gemeente Borger-Odoorn.

Wij hebben normen en waarden vanuit de katholieke traditie meegekregen. Dit willen we dan ook doorgeven aan de kinderen op onze school. De sfeer op school moet prettig zijn. Het werken in de St. Josephschool staat in het teken van respect hebben voor elkaar en rekening houden met iedereen. Er moet ruimte zijn om jezelf te zijn en we vinden het belangrijk dat alle betrokkenen het gevoel hebben optimaal te kunnen functioneren. Een goede samenwerking tussen de geledingen (OAC – MR – OV), schoolleiding, leerkrachten, ouders en kinderen vormt de basis voor een goed schoolklimaat:  'een goede school maken we samen'. Het samen leren, samenwerken en zorg dragen voor elkaar staat bij ons hoog in het vaandel. Vanuit geborgenheid en vertrouwen worden vaardigheden aangeleerd. Zo kunnen kinderen zich optimaal in een goed leefklimaat ontwikkelen. Daarom wordt bij ons gewerkt met leermiddelen die rekening houden met verschillen tussen kinderen. De catecheselessen moeten de fundering zijn van ons 'samen school zijn'. Samen willen we proberen niet alleen een leerinstituut te zijn, maar ook een leefgemeenschap, waarin eenieder zich thuis voelt. 

Download de schoolgids

Contactgegevens

Kerklaan 26
9564PA Zandberg

Telefoon:
0599-413230
Website:
www.stjosephzandberg.nl
E-mailadres:
stjosephschool@primenius.nl

Schooldirectie en -bestuur

Directeur

Anne Marie Boels

Schoolbestuur

Stichting Primenius

Aantal scholen:
33
Aantal leerlingen:
4832
Website:
www.primenius.nl

Samenwerkingsverband

Stichting samenwerkingsverband 22-02