Scholenopdekaart

Wantijschool voor Openbaar Basisonderwijs

Wantijschool voor Openbaar Basisonderwijs

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Openbaar

De Wantijschool is één van de dertien basisscholen in Dordrecht gelegen aan de Maasstraat in de wijk de Staart en aan het Oranje Vrijstaatplein in de wijk het Reeland. De Wantijschool kan het best omschreven worden als een kleinschalige en rustige buurtschool. Deze rust valt meteen op bij binnenkomst en is mede het resultaat van de ervaren en betrokken leerkrachten.

De Wantijschool is een basisschool waar peuteropvang en basisschool onder één dak te vinden zijn. Op locatie Noordhove is tevens de buitenschoolse opvang inpandig.

Vanaf 2 jaar zijn kinderen welkom op de voorschool (peuterspeelzaal) om te wennen aan het samenspelen en om naar school te gaan. Alle activiteiten op de voorscholen zijn afgestemd op en met de Wantijschool zodat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met een goede basis kunnen doorstromen. Vanaf voorjaar 2018 geven wij de peuters de mogelijkheid om spelenderwijs te wennen aan de basisschool met Otto de Ontdekker. Deze opvang is voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Eén dagdeel per week gaan zij dan naar de basisschool.

Op de vierde verjaardag breekt dan eindelijk het moment aan: uw kind mag naar de basisschool en dat levert niet eens zo’n grote verandering op. Het gebouw, het schoolplein en de manier van werken is dan vaak al bekend. In de basisschoolperiode is buitenschoolse opvang mogelijk. In dat geval kunnen kinderen zowel voor- als na schooltijd gebruik maken van de opvang.

De Wantijschool werkt met een continurooster. De kinderen blijven dan tussen de middag op school om samen te lunchen en te spelen. Dit geeft voor ouders ook veel rust tussen de middag. Op de Wantijschool worden de kinderen voorbereid op de volgende belangrijke stap: het voortgezet onderwijs.


Download de schoolgids

Contactgegevens

Maasstraat 204
3313GL Dordrecht

Telefoon:
0786137008
Website:
www.wantijschool.nl
E-mailadres:
info.wantijschool@opod.nl

Volg deze school

Schooldirectie en -bestuur

Schoolbestuur

Stichting 'Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht'

Aantal scholen:
13
Aantal leerlingen:
3274
Website:
www.opodordrecht.nl

Samenwerkingsverband

Stichting Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Dordrecht