Scholenopdekaart

Prinsentuin van Cooth

Prinsentuin van Cooth

Over deze school

Denominatie: Openbaar

Op Prinsentuin van Cooth ontdek je wat je talenten zijn en ga je deze zo goed mogelijk ontwikkelen. We helpen jou de eerste twee jaar steeds weer te ontdekken waar je goed in bent en wat bij je past tijdens de lessen Talenten Ontdek Plek. In deze projecten worden de profielen met elkaar gecombineerd, dat noemen we Kris Cross. Dit combineren kan ook in de hogere jaren, dus je zit bij ons nooit ‘vast’ binnen een profiel. Door de uitdaging, variatie en gecombineerde vakken wordt school leuk en krijg je zin om naar school te gaan, om te ontdekken en ontwikkelen. Dat is het hart van onze school.

Technologie
De leerroute Technologie valt onder het profiel Dienstverlening & Producten. Hierbij richten wij ons op innovaties binnen Technologie, Groen en Zorg & Welzijn. Nieuwe slimme technieken, 3D printen, ontwerpen, innoveren en duurzaamheid zijn kernwoorden die bij de opleiding passen. 

Groen

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij dit profiel veel over natuur en milieu. Je gaat aan de slag met planten en dieren en zaken als gezonde voeding en duurzaamheid. Maar Groen is nog veel meer dan dat... Technologie en Groen zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom maak je ook kennis met bijvoorbeeld foodprinting, pharma-food, drones en robotisering.

Zorg & Welzijn
In dit profiel maak je kennis met verschillende werkvelden zoals: ziekenhuis, horeca, recreatie, beautysalon, sportschool, kinderdagopvang en gehandicaptenzorg. Ook de zorg blijft zich door ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de zorgrobot. Leerlingen kunnen bij ons alvast kennis maken met haar of hem (de robot).


Contactgegevens

Tuinzigtlaan 10
4812XN Breda

Telefoon:
076-5140156
Website:
www.prinsentuinvancooth.nl
E-mailadres:
prinsentuinvancooth@rocwb.nl

Volg deze school

Bestuursgegevens

Stichting ROC West- Brabant

Aantal scholen:
13
Aantal leerlingen:
6987
Website:
www.rocwb.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vmbo-basis vmbo-kader vmbo-(g) theoretisch

Bovenbouw

vmbo-basis vmbo-kader vmbo-(g) theoretisch


Bezoek deze school

zaterdag 2 februari 2019 vanaf 10:00

Wil je kennismaken met onze school? Dan ben je van harte welkom op onze open dag van 10:00 - 15.00 uur.
Meer informatie