Scholenopdekaart

Melanchthon Mavo Schiebroek

Melanchthon Mavo Schiebroek

Over deze school

Denominatie: Protestants-christelijk

Melanchthon MAVO Schiebroek is een christelijke school voor mavo, mavo/havo (pre-havo) en mavo+. Melanchthon MAVO Schiebroek is gevestigd in een mooi gebouw in Hillegersberg-Schiebroek.

We zijn een christelijke school op een kruispunt van verschillende wijken. De kleinschaligheid van onze school, maakt onze school een ‘huis’ voor leerlingen. Iedereen kent elkaar en voelt zich gekend.

Persoonlijk

330 leerlingen en 32 docenten geven onze school karakter. De klas is als een familie, waar uw kind kan zijn wie hij/zij is. De docent is als een oom of tante die uw kind goed kent en van wie hij/zij veel kan leren. De docent probeert qua lesinhoud, tempo en begeleiding aan te sluiten bij de behoefte van uw kind.

Traditioneel

Leerlingen krijgen les in lokalen onder begeleiding van een docent. Naast moderne (digitale) leermiddelen zijn boeken belangrijk om rustig de lesstof door te nemen. Wij werken met agenda’s waar uw kind zelf in schrijft en dingen verandert; zo leert hij/zij beter plannen dan in een digitale agenda.

Gedegen

Uw kind krijgt bij ons ‘gewoon goed’ onderwijs. We bieden uw kind de kennis en vaardigheden die hij/zij in de toekomst nodig heeft. Onze school is een rustige, vriendelijke, gestructureerde omgeving. Onze aanpak is altijd nuchter en streng als het nodig is.UitdagendWij hebben hoge verwachtingen van ieder kind en geven hem/haar veel verantwoordelijkheid. ‘Leraren openen de deur, maar je moet zelf naar binnen gaan’, is een Chinees gezegde dat onze visie mooi verwoordt. We stimuleren uw kind om te ontdekken hoe leren het beste gaat. We verwachten ook dat ouders tijd maken om hun kind te helpen bij het leren.

Empathisch

Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je worden? Hoe word je gelukkig? Wij helpen uw kind om zélf de antwoorden op deze vragen te vinden. Fouten maken, onenigheid hebben, plagen en hindernissen nemen, horen erbij. Respect voor elkaar is altijd ons uitgangspunt. Zo groeit uw kind, leert hij/zij grenzen stellen en omgaan met anderen.Eigen wijs Wij doen niet mee met trends of vernieuwingen waar we niet in geloven. We communiceren open en eerlijk over onze onderwijsvisie. Tijdens het intakegesprek bespreken we of onze school bij u en uw kind past en andersom. Wederzijdse chemie vinden wij erg belangrijk.

Contactgegevens

Molenvijver 19
3052HA Rotterdam

Telefoon:
010-4188982
Website:
www.melanchthon.nl/mavoschiebroek
E-mailadres:
MAVOSchiebroek@melanchthon.nl

Bestuursgegevens

Ver Chr VO Rotterdam eo

Aantal scholen:
35
Aantal leerlingen:
20817
Website:
cvo.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vmbo-(g) theoretisch vmbo-(g)t / havo

Bovenbouw

vmbo-(g) theoretisch


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.melanchthon.nl/mavoschiebroek voor meer informatie.


Foto-impressie