Scholenopdekaart

Stedelijk Gymnasium Arnhem

Stedelijk Gymnasium Arnhem

Over deze school

Denominatie: Openbaar

Het SGA is een school voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Leerlingen worden voorbereid op een studie aan een universiteit. In tegenstelling tot een scholengemeenschap kent het Stedelijk Gymnasium Arnhem geen brugklas. Leerlingen blijven de eerste drie leerjaren in principe bij elkaar in de klas.

We zien het als belangrijke opdracht om de leerlingen zoveel mogelijk te inspireren en uit te dagen om hun talenten optimaal te ontwikkelen zo kunnen leerlingen in de onderbouw naast de traditionele vakken een deel van hun programma  zelf samenstellen door een keuze te maken uit een groot aanbod van verschillende modules zoals bijvoorbeeld programmeren, onderzoek en ontwerp, muziek. Japans en verschillende creatieve workshops. In de bovenbouw worden leerlingen gestimuleerd en wordt de mogelijkheid geboden om extra vakken te kiezen. Ook kunnen de bovenbouw leerlingen deelnemen aan het Radboud talentenprogramma (universiteit Nijmegen) en aan het Honours Programma van de zelfstandige gymnasia.

Voor alles is het SGA een gymnasium. Op het gymnasium bereiden we leerlingen voor op een toekomst in een maatschappij die vraagt om inventiviteit, kritisch denken en creativiteit. Dit realiseren we onder andere vanuit de kennis over de klassieke oudheid, je leert hoe je het resultaat van drieduizend jaar denken kunt verbinden met het leven van vandaag.

Contactgegevens

Thorbeckestraat 17
6828TS Arnhem

Telefoon:
026 3209840
Website:
www.gymnasiumarnhem.nl
E-mailadres:
administratie@gymnasiumarnhem.nl

Bestuursgegevens

Stichting Quadraam

Aantal scholen:
17
Aantal leerlingen:
12866
Website:
www.quadraam.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vwo

Bovenbouw

vwo


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.gymnasiumarnhem.nl voor meer informatie.


Foto-impressie