Scholenopdekaart

Coornhert Gymnasium

Coornhert Gymnasium

Over deze school

Denominatie: Openbaar

Het Coornhert Gymnasium is een school waar alle leerlingen met VWO-capaciteiten de kans krijgen om een gymnasiumdiploma te halen. Het Coornhert Gymnasium is een school waar leerlingen en medewerkers zich thuis voelen, waar ieder zijn eigen verantwoordelijkheid kent en neemt en waar men elkaar en elkaars eigendommen respecteert. Het homogene en kleinschalige karakter van de school speelt daarbij een belangrijke rol.
Het Coornhert Gymnasium biedt de leerlingen een breed scala aan vakken. Daarnaast organiseren we binnen en buiten de lessen activiteiten die leerlingen de gelegenheid bieden ook hun andere talenten te ontplooien.
Naast kennisoverdracht besteedt het Coornhert Gymnasium aandacht aan het ontwikkelen van vaardigheden en een attitude die leerlingen nodig hebben voor een succesvolle universitaire studie. Ook besteden wij bewust veel aandacht aan de sociaal-emotionele vorming van de leerlingen.
Waar dit mogelijk is, worden de culturele lijnen van de klassieke oudheid naar onze tijd doorgetrokken. Leerlingen leren zich open te stellen voor andere denkwerelden en bewuste keuzes te maken.

Contactgegevens

Jan van Renesseplein 1
2805GT Gouda

Telefoon:
0182599517
Website:
www.coornhert-gymnasium.nl
E-mailadres:
info@coornhert-gymnasium.nl

Volg deze school

Bestuursgegevens

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda

Aantal scholen:
3
Aantal leerlingen:
2617
Website:
www.stovog.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

vwo

Bovenbouw

vwo


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.coornhert-gymnasium.nl voor meer informatie.


Foto-impressie