Scholenopdekaart

Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs

Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs

Over deze school

Denominatie: Katholiek

Het Kwadrant school voor praktijkonderwijs

Het Kwadrant is een school voor praktijkonderwijs voor Bergen op Zoom en omgeving, inclusief het eiland Tholen. De school maakt onderdeel uit van de Lowys Porquinstichting. Het Kwadrant is een Katholieke school, maar heeft vanwege haar regionale functie alle ruimte voor leerlingen van andere gezindten.

Binnen het team is iedere functionaris verantwoordelijk voor één of meer taken zoals vastgelegd in ons taakbeleid. Pedagogische veiligheid ontstaat door een duidelijke structuur van de Gouden Regels, afspraken en handhaving. Geen angst kennen als je naar school gaat, maar plezier ervaren op school. Daartoe vallen er geen lessen uit en is er vervanging geregeld.

Onze school bevindt zich aan de Oberonstraat 2 in Bergen op Zoom, aan de buitenrand van de bebouwde kom. Het gebouw is eigendom van de Lowys Porquinstichting.  De school is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het gebouw is volledig ingericht op het volgen van praktijkonderwijs. Gymlessen worden in sporthal Gageldonk, Boulevard of op sportpark Rozenoord gegeven. Deze accommodatie wordt van de gemeente Bergen op Zoom gehuurd.

Het Kwadrant is een school met een multicultureel karakter en als zodanig een goede afspiegeling van de samenleving. De leerlingen hebben een toelaatbaarheidsverklaring van het samenwerkingsverband Brabantse Wal .

De leerling-populatie bestaat uit leerlingen die in de leeftijd variëren van 12 tot 18 jaar en voor wie vaststaat dat zij overwegend op een orthopedagogische en ortho-didactische benadering aangewezen zijn.

Het Kwadrant is trots op de onderdelen YourTime, Betekenisvol onderwijs en het Leerlingvolgsysteem Mics. Deze items zijn onderdeel van het profiel voor Excellente Scholen 2018. Alle lessen worden georganiseerd volgens de afspraken van Taalbeleid.
De school heeft de volgende predicaten verworven:
- De Gezonde Schoolkantine
- De Beste Leraar van 2013
- Excellente School 2013-2018
- De Jan Dekkers Prijs 2013 van de Lowys Porquinstichting

- Excellente School 2013-2018


Contactgegevens

Oberonstraat 2
4624VM Bergen op Zoom

Telefoon:
0164-210199
Website:
www.hetkwadrant-boz.nl
E-mailadres:
hetkwadrant@lpsnet.nl

Volg deze school

Bestuursgegevens

Lowys Porquinstichting

Aantal scholen:
31
Aantal leerlingen:
6187
Website:
www.lowysporquin.nl

Welke niveaus kun je volgen op deze school?

Onderbouw

praktijkonderwijs

Bovenbouw

praktijkonderwijs


Bezoek deze school

Er zijn geen bezoekmomenten bekend. Kijk op www.hetkwadrant-boz.nl voor meer informatie.